dijous, 27 de maig del 2010

Litteratum i Fira del Llibre Ebrenc 2010






4, 5 i 6 de Juny: Litteratum i Fira del Llibre Ebrenc a Móra d'Ebre

Ja podeu descarregar-vos el programa oficial de Litterarum i Fira del Llibre Ebrenc 2010. En aquest programa trobareu tota la informació de tots els espectacles literaris programats, preus, llocs, tipologia, etc., totes les activitats que es realitzaran durant la 7a Fira del Llibre Ebrenc, Jornada del Llibre Ebrenc, Premi Llibresebrencs.org, autors i llibres que es presentaran, taules de signatures, entre altres.



No ens ho podem perdre!!

dimecres, 26 de maig del 2010

NO SÉ ON TINC EL CAP!

Avui hem explicat la història d'un pare que tenia tanta feina, que un dia va tornar a casa sense cap, i sabeu on se l'havia deixat? Doncs a la feina!, així que els seus fills li van fabricar un cap de paper, i es van intentar adaptar a la situació, però el nou pare no els hi contava cap conte abans d'anar a dormir, ni els feia xocolata desfeta els dissabtes al matí...
Una història amb final feliç, que hem dibuixat amb l'art que caracteritza als nostres petits usuaris.

Baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya, 1r quatrimestre 2010


El 91,1% de la població espanyola major de 14 anys llegeix en qualsevol tipus de material, format i suport, ja sigui imprés o digital amb una freqüència almenys trimestral i, d'ells, el 86,6% llegeix almenys una vegada per setmana, són els anomenats lectors freqüents, segons les dades del Barómetro de Hábitos de Lectura y Compra de Libros corresponents al primer quadrimestre de 2010, que elabora la Federación de Gremios de Editores de Espanya (FGEE), que incorpora, per primera vegada, en l'estudi un capítol dedicat a la lectura digital i professional.

Conclusions més importants:

-El 59% llegeix llibres, però només el 0,8% utilitza un e-Reader i el 20,9% dels lectors ho fa per treball o estudis

-Els homes llegeixen més que les dones, però les dones llegeixen en major grau que els homes llibres i revistes, mentres que els homes lligen més periòdics i còmics.
  
-El 28,1% de la població major d'anys 14 va acudir a les biblioteques en l'últim any

-Les llibreries es mantenen com principal lloc de compra de llibres

-Stieg Larsson és l'autor més llegit i més comprat

Podeu llegir la nota de premsa completa, elaborada per la FGEE, al document PDF adjunt

L'informe complet, a l'enllaç

dissabte, 22 de maig del 2010

Gospel a la Biblioteca de Roquetes

Aquest matí a les 10.30h i fins aquesta tarda a les 18h, s'està realitzant a la Biblioteca un taller de Gospel de la mà del cantant camerunés Emmanuel Djob.


Més de 85 persones s'han aplegat a l' Àrea Polivalent per a gaudir d'aquest magnífica diada musical.





Emmanuel Djob


D'origen camerunès, és mestre i director de corals des dels quinze anys. Realitza estudis musicals a Yaoundi, i participa a la coral de Gospel de l'església del seu barri. Als 25 anys deixa Camerún per anar a estudiar a una de les ciutats culturalment més importants del món: París.
A París continua els seus estudis i realitza les seves primeres actuacions per Europa. Poc després es desplaça al sud on funda amb altres músics la Massilia Gospel Experience, l'escola de Gospel de Marsella, on dóna classes de tècnica vocal, llenguatge del Gospel, cant i instrumentació.
L'any 1996 Emmanuel Djob crea els The Black and White Gospel Singers, un dels grups de Gospel més importants d'Europa, i sens dubte el més creatiu, un grup ple de fusions i mestissatges entre Gospel i músiques modernes (blues, reggae, hip-hop...). Col·labora també amb grups mítics com The Clara Ward Gospel Singers o Golden Gate Quartet.
Amb un domini amplíssim de la tessitura i un gran control del falset, la seva veu esdevé un instrument molt versàtil: càlida i tendre a les balades, potser una mica bluesy en els tempos ràpids. La seva predilecció pel hard Gospel el converteix en un "shouter" d'una presència escènica impressionant.
És fundador de diverses formacions de Gospel i espirituals negres a l'Àfrica i a Europa, com The Black Cross Quartet, The Sinaï's Voices, Bayembi's International, o Gospelize It Mass Choir.

[Font: http://www.tallerdegospel.net]



Gràcies a Jossi Medina i a la Coral Preludi a Caro per haver comptat amb la Biblioteca per a realitzar aquesta activitat.

Biodiversitat i custòdia a les Terres de l'Ebre

Vicky Carles, va ser divendres l'encarregada de realitzar a la Biblioteca una xerrada que portava per títol "El barranc de Sant Antoni: biodiversitat i custòdia a les Terres de l' Ebre". 





Es va presentar el Projecte de Recuperació ambiental del Barranc de Sant Antoni i dels acords de custòdia que engloba. També s' explicaren els valors naturals del barranc i de la biodiversitat que acull. La custòdia del territori, com a eina útil per a la recuperació dels espais fluvials. 






dilluns, 17 de maig del 2010

Entrega dels premis de dibuix del "Dia Internacional de la Família"

El passat divendres 14 de maig a les 19h a l'Àrea Polivalent de la Biblioteca es va fer entrega dels premis de dibuix del "Dia Internacional de la Família".







Gràcies a tots els participants, i enhorabona als guanyadors!!

dimecres, 12 de maig del 2010

PÈTALA

Continuant amb els contes primaverals, avui la Carme ha explicat el conte d'un colom que no podia regar les seves apreciades plantetes, perque un drac ferotge s'havia apoderat de la casa de la pluja!
I els nostres petits artistes, amb l'art que els caracteritza, ens han explicat amb dibuixos la història de la Pètala i els seus amics. Quins còmics més bonics han fet!

dilluns, 10 de maig del 2010

Idees i consells per organitzar les nostres fotografies digitals

Divendres, Emili Vilaró va ser l'encarregat de realitzar la xerrada sobre "Idees i consells per organitzar les nostres fotografies digitals".



L'Emili ens va transmetre la seva pròpia filosofia de la classificació, i se'ns dubte molts dels assistents d'ara en endavant la tindrem en compte.



dijous, 6 de maig del 2010

Sóc dona i estic bé amb el meu cos!

Aquest és el títol de la xerrada que vam realitzar ahir a la tarda a la Biblioteca. La xerrada va anar a càrrec de Claudia Trizzoli.




Una sessió de treball entre dones sobre la necessitat de sentir-nos a gust amb nosaltres mateixes i evitar tensions associades al fet de no agradar-nos. 


Claudia Truzoli Caregnato. Psicòloga i psicoanalista feminista. Presidenta de la  Junta de la Secció de Psicologia de les Dones del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i Balears. Pertany al  al programa Dones, Salut  del CAPS i a la Xarxa de Dones professionals de la salut( REDCAPS) .  Experta en conferències i tallers a grups de dones sobre la salut de les dones des d’una perspectiva de gènere: Dones grans, sexualitat, estereotips de gènere, erotisme femení, violència contra les dones..., Autora del llibre El Sexo bajo sospecha i de nombrosos articles. Investigadora i formadora experta en aquests temes. Terapeuta clínica durant més de 35 anys.

Idees i consells per organitzar les nostres fotografies digitals

Comencen els contes de primavera

Al mes de maig, com a tota la primavera passen coses màgiques, surten flors, fulles, tot és verd i... de sobte el Port es torna blanc! Per això ahir vam explicar un conte màgic, com ho és la primavera:
Rumpelstiltskin
Un follet, una mica dimoniet que apareix quan la gent té problemes i mira de trere'n profit, com amb la filla del moliner, que per culpa de les mentides del seu pare, va veure's tancada al castell amb una feina impossible: convertir la palla en or!

Després ens vam atrevir a dibuixar aquell follet tan entremaliat!

Fins a la setmana que ve.

dimarts, 4 de maig del 2010

Agenda d'activitats del mes de maig a la Biblioteca

Ja teniu disponible l'agenda d'activitats d'aquest mes de maig: Agenda Maig 2010.
Per estar al corrent de totes les activitats i novetats, consulteu la web de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, o bé seguiu-nos al Facebook