dimecres, 29 de febrer del 2012

ELS MOIXONETS ARRIBEN A LA BIBLIO


Mireu quin ambient més primaveral tenim avui a la biblio! i tot gràcies als xiquets i xiquetes que han omplert el nostre arbre de moixonets de tots colors, i es que ja es comença a notar el bon temps!








La Punyeta Radiofònica

Avui, al programa setmanal de la Biblioteca a Antena Caro hem parlat de:
         'Avi Ramon'
  • Novetats arribades a la biblio com el famós llibre del Dr. Estivill, i l'últim número de la revista Descobrir:



       Portada Descobrir 166

  • Notícies del món de la cultura, música, literatura, arquitectura... Com el nou single de Madonna, que hem pogut escoltar en "primícia mundial" a través d'Ara.tv!!

  • Els premis Enderrock atorgats per votació popular, que han fet mereixedors de tres premis a Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries + Botifarra, amb les cançons de la Barraca, i algunes curiositats de la gala d'entrega dels Premis Oscars el passat cap de setmana.
La Punyeta, 29-02-12, Biblioteca de Roquetes.
Escolteu el programa clicant sobre el títol La Punyeta Radiofònica

dimarts, 28 de febrer del 2012

Antoni Tàpies i Puig

Em encetat un cicle de micro-mostres a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà.

Del 27 de febrer i fins el 14 de març podeu gaudir d'una mostra de llibres i vídeo d'Antoni Tàpies. 
Hi haurà el passi del vídeo, mentre duri la mostra, cada dia a les 17 hores (Durada 53')

Antoni Tàpies


Barcelona, 13 de desembre de 1923- Barcelona, 6 de febrer de 2012.
Pintor, escultor i teòric de l'art català.
Considerat un dels artistes espanyols més destacats del segle XX.
Autodidacta, creà un estil propi dintre l'art d'avantguarda del segle XX, en el que combina  tradició i innovació dintre un estil abstracte però alhora ple de simbolismes.
Entre altres, ha rebut la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983), Premi Princep d'Asturies de les Arts (1990), la Medalla Picasso de la Unesco (1993).
Amb reconeixement a la a seva trajectòria artística el rei Joan Carles I li ototgà el 2010 el títol de Masquès de Tàpies.










Va crear la Fundació Tàpies l'any 1984, amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art contemporani.

Junt amb la vessant artística, Tàpies ha desenvolupat una tasca d'escriptor que ha donat lloc a diverses publicacions: "La pràctica de l'art" (1970), "L'art contra l'estètica" (1974), "Memòria personal" (1977), "La realitat com a art" (1982), "Per un art modern i progressista" (1985), "Valor de l'art" (1993), "L'art i els seus llocs" (1999).

Coordina: Darius Losei.

dilluns, 27 de febrer del 2012

Veïnes Ciutadanes

"Veïnes ciutadanes", del 24 de febrer i fins el 15 de març a l'àrea d'acollida de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà.



A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels 70 van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia.

La participació de les dones en aquests moviments fou rellevant. 
El desig de benestar col·lectiu i individual va guiar la lluita de moltes dones pel que es volia que fos la vida als barris de les ciutats, els pobles del nostre país.

Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals, però amb aquesta mostra, amb la Francisca, Pura, Mercè, Resu, Antonia, Enriqueta, Assumpta, María Ángeles, Dolors, Leonor i Teresa, van contribuir a reconstruir la participació femenina que és l'origen de moltes escoles, mercats, jardins entre d'altre que han humanitzat les nostres ciutats.




Exposició itinerant de l'Institut Català de les Dones (ICD)

divendres, 24 de febrer del 2012

IL.LUSTREM? SEGONA SESSIÓ


 Avui divendres hem fet la segona sessió de l' IL.LUSTREM?, el nostre taller d'il.lustració per a petits artistes, amb un "Racó de l'Il.lustrador" molt especial : GUSTI i els seus llibres han estat els protagonistes. I a partir d'un dels seus llibres "El nen gris", hem après les expressions i els estats d'ànim del protagonista, i ho han après d'allò més bé com podeu comprobar.
I per últim els més atrevits han creat el seu propi personatge, fent servir tots els papers que tenien a l'abast, i els han sortit coses tan divertides com aquestes, i damunt ens ho hem passat molt i molt bé, ens ha passat el temps volant!












A

La Punyeta Radiofònica

Esta setmana a la Punyeta Radiofònica, el programa setmanal de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà a Antena Caro, hem parlat de:
  • L'agenda amb les activitats de la setmana a la biblioteca.
El conte del dimecres, l'estruç Mariluz
El taller Il·lustrem de la nostra companya Mentxu
i de l'exposició que tindrem la setmana que ve Veïnes ciutadanes, de l'ICD

  • L'agenda d'activitats culturals a Roquetes i Terres de l'Ebre.
Una xerrada a la seu del Parc Natural de Roquetes.
I altres propostes per les nostres terres
  • Algunes novetats que han arribat a la biblio.
   

                 


  • Notícies relacionades amb el món literari i cultural.
Com l'últim llibre de Lluís Llach, Memòria d'uns ulls pintats
La última pel·lícula de Ventura Pons, Any de Gràcia:


I alguna altra coseta més. Si no la vas poder escoltar, ho pots fer clicant aquí mateix o sempre que vulgues a www.antenacaro.cat i cada setmana, els dimecres a les 13,30h, al 96.0FM o a l'adreça d'internet d'Antena Caro.

dimecres, 22 de febrer del 2012

El conte de l'estruç Mariluz. Cicle de contes de moixons

Avui hem explicat un altre conte de moixons, esta vegada el de l'estruç Mariluz, que era tan presumida que dormia dreta amb el cap davall la terra, fins que un matí....

Molt divertit i hem fet uns dibuixos xulíssims que hem penjat a la sala infantil de la Biblioteca:





I la setmana que ve acabem el cicle de moixons amb un taller per fer moixonets, i els penjarem al nostre arbre màgic, vindreu?

dimarts, 21 de febrer del 2012

Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger

 Dissabte 18 de febrer es celebrava el Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger.

ADATE, Associació Síndrome d'Asperger Terres de l'Ebre organitzà a la Biblioteca de Roquetes una jornada molt complerta amb activitats destinades als grans i als menuts de la casa.

El programa d'activitats començava amb la conferència "Síndrome d'Asperger i transtorns de l'Espectre Autista: característiques i signes d'alerta" a càrrec de la psicòloga Sandra González Rosa.




En acabar la conferència, va venir el torn del col·loqui, on els pares i mares podien aclarir els seus dubtes fent preguntes a la Sandra.
I per finalitzar la jornada, varen projectar-se diferents documentals sobre la Síndrome d'Asperger.

Però mentre tot això passava a la Sala Polivalent......

....a la Sala Infantil de la biblioteca els nens s'ho passaven d'allò més bé amb la Provi i Mentxu.


Mentre Provi explicava el conte de la Sara, nena amb la síndrome i en Roc; Mentxu l'anava il·lustrant, els nens quedaren bocabadats. També van pintar, realitzaren manualitats i jugaren a jocs.




Feina molt ben feta la que realitza ADATE!

dijous, 16 de febrer del 2012

FESTA DE CARNAVAL!!!!




Ahir va ser tarda de Carnaval  a la Biblioteca, i van venir un munt de xiquets i xiquetes disfressats, que feien un pam de goig!

Vam ballar, riure i xalar, i ho vam passar d'allò més bé! I després diuen que els bibliotecaris són seriosos!!!












Gràcies per la vostra companyia, i recordeu que aquest dissabte a Roquetes continua la festa de Carnaval!, no us la perdeu!!!!