dijous, 25 d’abril del 2013

Visita de la Llar d'Infants Mare Natura

Ahir vam tindre el goig d'acollir la visita dels petitons i petitones de la Llar d'Infants Mare Natura, van tenir un dia ben especial, excursió amb autobús, visita a la biblioteca, jugar al parc, quin dia més bonic!!

Aquí els vam ensenyar els llibres més bonics de la biblioteca, vam explicar-los un parell de contes molt divertits i també vam fer un petit joc de descoberta. Al final, van poder mirar-se els llibre a la seua manera.



Com vam xalar tots! Fins aviat petits!

dimecres, 24 d’abril del 2013

Taller de coets per anar a la Lluna!

Avui, per tancar el cicle de contes de la Lluna, hem fet un taller de coets i els hem deixat ben guarnits per a fer qualsevol viatge. Ens hem divertit molt i ara ens mirarem la lluna d'una altra manera, perquè gràcies als contes de la Biblioteca, sabem que hi passen moltes coses!




Estos són els astronautes dels dos coets que avui han sortit de la base espacial Bibroq.


Fins aviat!!

Crònica de la Revetlla de Sant Jordi i Diada de Sant Jordi 2013


El passat,  22 d’abril de 2013, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya proposava la primera Revetlla de Sant Jordi com a festa i celebració de les biblioteques públiques.




Tastets literaris, concerts, poemes musicats i clubs de lectura es van celebrar arreu de les diferents biblioteques del nostre país, activitats que van servir per escalfar motors abans del dia del llibre i de la rosa
Per primer cop en la història, les biblioteques de Catalunya proposaven allargar la celebració de Sant Jordi començant la festivitat el vespre abans de la diada.


I a la Biblioteca de Roquetes, vam celebrar la 1ª Diada de Sant Jordi amb un reconeixement als assistents a l’activitat “Ara llegeixes tu”, una activitat que es va iniciar al setembre i que finalitzarà aquest proper mes de juny. Amb aquesta activitat fomentem l’hàbit lector entre els nostres xiquets i xiquetes i promovem el gust per la lectura des de ben jovenets. L’activitat ha estat organitzada i conduïda per la companya Judit Tomé, i l’experiència ha estat d’allò més positiva.
Donem les gràcies a tots els xiquets i xiquetes de l’”Ara llegeixes tu”, i als pares i mares que els acompanyen cada dijous.
Adela, Sandra, Dylan, Amal, Malaika, David, Genís, Arnau, Tarik, Kautar i Oumaina.


Donem les gràcies també a Òmnium Cultural, i en especial a la Dolors Queralt, Presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre pel recolzament econòmic i el suport que donen sempre a totes les activitats de la Biblioteca.
I gràcies a l’amic Emigdi Subirats, per acceptar la nostra proposta i ser l’encarregat de conduir l’acte de celebració de la primera Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca de Roquetes.






La presentació del  llibre “Gerard Vergés i Príncep” d’Emigdi Subirats, professor i escriptor, ca donar el tret de sortida d’aquesta primera Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca de Roquetes. I amb l’ajuda dels nostres jovenets lectors i lectores, donàrem peu a l’ inici d’aquesta presentació a través de la lectura d’uns petits versos del gran Gerard Vergés.




L’endemà, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’equip de la biblioteca va començar el dia participant a la I Marató de Lectura a l’Escola de Ferreries. 




Una experiència meravellosa, al voltant dels contes i la lectura.

Més tard, ens desplaçàvem al carrer major de Roquetes, per organitzar la tradicional parada de llibres de la Biblioteca. Ambient festiu, tradició i molta alegria en una Diada de Sant Jordi plena de llibres i roses.




A primera hora de la tarda, la biblioteca tornava a estar al carrer major de la nostra població per realitzar un taller infantil. Xiquets i xiquetes van confeccionar el seu propi drac de Sant Jordi.





Cap al vespre, i com a acte de tancament de la Diada de Sant Jordi, a l’àrea polivalent de la Biblioteca es va presentar el llibre “L’Aventura de l’Ànima: El viatge de l’ànima al teu cos físic” a càrrec de l’autor, Josep Soler, creador de l’Escola i el Mètode l’Aventura de l’Ànima. Acte organitzat per Arjuna Tortosa.




Gràcies a tots i a totes, en nom de tot l’equip de la Biblioteca de Roquetes. 

dijous, 18 d’abril del 2013

El vampir Ladislau

De l'editorial Animallibres (Ed. Bromera), llibre publicat l'any 2010. Text de l'Enric Lluch i il·lustracions de Fernando Falcone.




"El vampir Ladislau" té un problema: no té els ullals afilats i així ni fa por ni pot mossegar colls suculents. I és que la vida de vampir també pot ser molt dura!"






















El Bagul dels Monstres és una col•lecció terroríficament divertida de llibres interactius per a iPad (a partir de 5 anys), d'entre ells, el nostre amic el vampir Ladislau.


Revetlla de Sant Jordi 2013


dimecres, 17 d’abril del 2013

La lluna, la pruna

Seguint amb el cicle de Contes de la Lluna, avui hem explicat 'La lluna, la pruna'. Que ens explica el suposat origen de la cançó, uns versió estrafolària i divertida que ens ha fet passar una tarda molt divertida, amb les nostres sortides a l'espai exterior, per veure totes les cares de la lluna, que són moltes! Tal com anem descobrint cada setmana.
Aquí teniu unes imatges de la narració del conte i recordeu que sempre tenim un lloc per a qui vulgui venir a passar un ratet agradable a la biblioteca. Us esperem.




Consulteu l'AGENDA per seguir tots els actes que tenim preparats la setmana vinent!
No us en perdeu ni un!!

Punyeta Radiofònica 17/04/2013

Judit Tomé, Tècnica de la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, ens dona a conèixer les activitats, exposicions i novetats de la setmana així com les diferents propostes culturals que es fan al municipi i Terres de l'Ebre. Tot això ho expliquem a ''La Punyeta'', el butlletí Informatiu de la Biblioteca de Roquetes en format ràdio.






divendres, 12 d’abril del 2013

Recital de Poetes de l'Ebre amb la Coral de l'Escola de Roquetes

Aquest divendres 12 d'abril, encetant la programació cultural del mes d'abril, hem tingut el plaer de tenir a la Biblioteca els Poetes de l'Ebre i la "Coral Novella Harmonia" del CEIP Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes.

















dijous, 11 d’abril del 2013

Els Contes de la lluna viatgen a l'Escola de St. Llàtzer

Avui hem portat als petitets de l'Escola de St. Llàtzer un parell de contes de la lluna i els han agradat mooolt!  Hem conegut tots els animals que hi sortien i també hem après a fer l'udol dels llops i els ha sortit la mar de bé.


Estaria bé això de tastar la lluna, no trobeu? Siiiii.

dimecres, 10 d’abril del 2013

Dimecres de conte: Qui ha robat la lluna?

Avui dins el cicle de Contes de la Lluna hem explicat la història d'un petit llop que per ànsies de voler ser gran s'empassa la lluna sense saber-ho. Causa tot un enrenou fins que no se soluciona el problema i llavors tot torna a la normalitat.


La setmana que ve explicarem un altre conte de la lluna! No hi falteu...

La Punyeta Radiofònica 10 d'abril 2013


Avui al programa de ràdio de la biblioteca a Antena Caro, hem explicat les activitats que tenim previstes per als propers dies a la Biblioteca de Roquetes i també al nostre municipi. També us hem parlat de les novetats que ens han arribat i alguna proposta de notícia curiosa trobada a la xarxa. Tot acompanyat amb una tria de música que podeu escoltar a través de l'Spotify clicant AQUÍ.
Les novetats que ens han arribat avui mateix són:
Book Trailer - El Maestro del Prado from JavierSierra.com on Vimeo.

La notícia en xarxa que hem destacat avui és el web redjuderias.org un web on trobar tota la informació dels calls jueus de diverses ciutats de la península.

Podeu escoltar el programa clicant AQUÍ.