dilluns, 1 de març del 2010

ARGUS, el nou catàleg del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de biblioteques públiques

Arriba ARGUS, el nou catàleg!!

A partir de l’1 de març els usuaris de les 142 biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre i sis poblacions de Barcelona, poden accedir als fons documentals d’aquestes biblioteques mitjançant Argus (http://argus.biblioteques.gencat.cat), el nou catàleg que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació posa a disposició de la ciutadania i d’aquestes biblioteques.

Argus incorpora un potent cercador de darrera generació, similar als cercadors d’Internet com Google o Bing que permet la consulta dels fons documentals d’aquestes biblioteques de forma molt senzilla. Actualment, el catàleg que gestiona el Departament inclou més de 4.285.037 exemplars disponibles (corresponents a més de 726.000 títols).


A partir d’una interfície senzilla, Argus permet la consulta per paraules claus, idees o frases. A partir de la consulta, el sistema presentarà una sèrie de resultats i un seguit de suggeriments de millora de la cerca que ajuden les persones usuàries a localitzar els documents que més s’ajusten a les seves necessitats.

En aquesta primera fase, les persones usuàries d’aquest nou catàleg podran definir-se per internet un espai individual i realitzar les següents operacions:


• Conèixer els documents que es tenen en préstec i la data de retorn
• Crear llistes de documents preferits
• Exportar llistes de documents preferits
• Reservar documents de la biblioteca
• Realitzar comentaris i valorar un document concret de la biblioteca
• Rebre avisos de venciment de documents en préstec o de l’ arribada de documents reservats

Argus ofereix també, a més de les dades descriptives del document, la imatge digital de la coberta d’una part important del fons de les biblioteques.
Voleu començar a provar-lo?:                        ARGUS