dilluns, 20 de desembre de 2010

Eureca!

Més de 290.000 documents digitals culturals accessibles des del cercador Eureca!

El cercador de col·leccions digitals d’interès cultural Eureca! http://eureca.cultura.gencat.cat  promogut per la Subdirecció General de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació inclou ja la referència de més de 290.000 documents digitals disponibles a la xarxa d’interès per a la cultura catalana en diferents suports (text, fotografia o vídeo).Eureca! (Enllaç Unificat a Recursos Electrònics de Catalunya) pretén facilitar la recerca d’informació digital a la xarxa i per això indexa la informació dels documents continguts als principals repositoris d’informació electrònica de Catalunya. Des del cercador s’accedeix als documents d’interès i es redirecciona el visitant fins al web que acull el document original d’interès.

Eureca! http://eureca.cultura.gencat.cat  es va inaugurar a començaments de l’any 2010 amb la inclusió de més de 170.000 referències de documents digitals.  Actualment, des d’Eureca! es poden localitzar i accedir a la informació de més 290.000 documents accessibles als següents portals, dipòsits o bases de dades:

RACO (Revistes catalanes d’Accés Obert)

Cartoteca Digital

Memòria Digital de Catalunya

Escena Digital

Tesis Doctorals en Xarxa

RECERCAT (Dipòsit de la Recerca a Catalunya)

MDX (Materials Docents en xarxa)

ARCA Arxiu de Revistes Catalanes Antigues

Fons digital Aula Màrius Torres

Hemeroteca digital Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona

Calaix

Memoro. Banc de la Memòria

Biblioteca Digital Valenciana

En breu s’incorporarà també la informació dels registres de documents digitalitzats dels museus catalans inclosos a Museus en línia  http://museusenlinia.gencat.cat/