dimarts, 16 d’octubre del 2012

"Els guardians del bosc"

Es comenta que cada cop llegim menys, i no és del tot cert, llegim rètols, publicitat, missatges al mòbil,…però el que realment ens interessa de llegir és l’hàbit, no l’acte de llegir, que ho fem i a totes hores.
Aquest hàbit lector no es té, s’adquireix, i per això s’ha d’ensenyar; però sense imposicions, ni forces, ni amenaces. Ha de ser un hàbit que ens aporti plaer, satisfacció.
La biblioteca vol despertar aquest hàbit lector als nens, volem ser agents actius.

Dijous 11 d’octubre iniciàvem una activitat que durant un temps s’ha estat coent als fogons de la biblioteca.
Hem recollit informació, hem consultat a professionals, contactat amb altres biblioteques amb activitats similars. Quines lectures són les millors ? Com organitzar l’activitat ? Tota informació recollida era bona.
Després de digerir la informació recollida, ha tingut com a resultat "Ara llegeixes tu !. Lectures en veu alta".

La primera presa de contacte amb el nens fou distant, tot i que ens coneixíem per ser usuaris de la biblioteca, el que anàvem a fer era diferent.
Presentacions oportunes per saber qui som cadascú de nosaltres. Expliquem què farem i comencem a llegir. I…..quin nivell! Els xiquets i xiquetes del grup s’esforçaren per fer-ho, no bé, molt bé. 

La lectura escollida per a la primera sessió fou “Els guardians del bosc”. Textos d’Agustín Fernández Paz i dibuixos de Cristina Durán i Giner Bou.


“La senyora Rosa ha venut les seves propietats a uns senyors que volen destruir la roureda per construir-hi edificis. Però això serà si ho permeten els éssers fantàstics que habiten el bosc. Tu també, si tens cura, pots ser un bon guardià de la natura.”










A banda de llegir, anàvem parlant de què estava succeint a la història i explicàvem vocabulari, resolíem dubtes. En acabar la sessió ja l'ambient estava més fluit, ja tots volíen explicar de les seues i participar en la conversa. Bona senyal!
L’activitat realitzada per a la primera sessió, com que ens parla del respecte a la natura i la cura que li hem de tenir, varem plantar les nostres flors i les anirem cuidant durant les sessions que duri “Ara llegeixes tu! Lectures en veu alta”.

Fins la propera lectura!