dimarts, 1 de març del 2011

Els Crits del passat, de Camilla Läckberg


Els crits del Passat de Camilla Läcberg. Amsterdam Llibres, 2011

El tranquil poble d’estiueig de Fjällbacka es veu sacsejat per una notícia brutal: ha aparegut el cadàver d’una jove turista alemanya que va ser cruelment torturada abans de morir. Però això no és tot: juntament amb aquest cos apareixen també les restes de dues joves que van ser assassinades al poble vint anys enrere. Qui té interès a relacionar els dos crims? Totes les mirades es dirigeixen cap a la poderosa família Hult. Patrik Hedström haurà d’investigar-ho… mentre Erica Falck encara la recta final del seu embaràs en un estiu de calor asfixiant.
Camilla Läckberg ja és coneguda com “la reina de la novel·la negra” de Suècia. La seva primera obra, La princesa de gel, fou un gran èxit de vendes, no només al seu país natal, sinó també a Espanya (Ediciones Maeva), amb més de 100.000 exemplars venuts.
Quan va publicar La princesa de gel, pocs podien imaginar el fulminant èxit internacional que aconseguiria aquesta autora. I és que els dos protagonistes de les seves novel·les, el detectiu Patrik Hedström i la seva companya, l’escriptora Erica Falck, s’estan convertint en personatges ja clàssics de la novel·la negra contemporània. Gràcies al seu estil eficaç, Läckberg aconsegueix que els seus lectors s’identifiquin amb uns protagonistes als que veiem evolucionar en paral·lel a la trama criminal. L’autora ha venut més de dos milions d’exemplars dels seus llibres a tot el món i ja és una habitual dels premis literaris suecs més prestigiosos. El públic català també s’ha rendit davant el talent d’aquesta incondicional confessada de l’Agatha Christie i ha acollit molt bé les tres primeres novel·les de l’autora publicades a AMSTERDAM LLIBRES,La princesa de gelEls crits del passat i Les filles del fred.