dijous, 1 de setembre del 2011

"Jo confesso"


Després del brutal èxit internacional de "Les veus de Pamano"amb més 100.000 exemplars venuts en català i publicada en onze llengües, Jaume Cabré (Barcelona, 1947), es posà a treballar amb molta cura en la seva propera obra.




Vuit anys després d'aquest treball, tal com comenta el crític literari Joan Josep Isern: "...és una novel·la cuinada a foc lent", ha publicat la seva última novel·la avui mateix 1 de Setembre de 2011.
"Jo confesso" (Proa), es situa entre el segle XII i el XX entre l'Eixample barceloní i el Congo, i compta com a protagonista a l'Adrià Ardèvol, fill superdotat i sense amor d'una família de la burgesia barcelonina.
Mitjançant confessions la novel·la tracta temes com l'amor, el desamor, el sentiment de culpa i el mal.
El protagonista s'ha d'obrir camí a la vida al marge de la seva família: un pare misteriós que trafica amb antiguitats i una mare freda que no entén el seu fill.



Cabré, escriptor prestigiós, donà un salt en el panorama literari internacional amb la novela "Les veus de Pamano" (2004), però també destaquem les seves obres "Senyoria" (1991), "L'ombra de l'eunuc" (1996) i "Viatge d'hivern"(2000).


Vídeo promocional

Aquí teniu un petit tast de l'obra, fes clic