dijous, 31 de maig del 2012

Hi havia una vegada.....els germans Grimm



Jacob i Wilhelm Grimm, nascuts Alemanya i, curiosament, tots dos treballaven a una biblioteca.
Varen ser professors universitaris a Kassel i aconseguiren la càtedra en l'especialitat de filologia alemanya. Van realitzar extenses investigacions sobre l'alemany d'aquella època i també sobre el folklore de les diferents regions del país. 
D’aquí sorgeix el nom dels Germans Grimm, les seves històries són reculls de contes tradicionals orals de la cultura alemanya i també d’altres de versionats, com és el cas del conte de’n Patufet.





L’any  1812, fa exactament 200 anys, Jacob i Wilhelm Grimm van publicar el primer llibre de la seva col·lecció de contes infantils i de la llar, "Contes per a nens i familiars" (1812) i més tard "Llegendes populars alemanyes" (1816).

Algunes de les obres més destacades són:
- Hansel i Gretel
- La Caputxeta Vermella 
- Repunxó
- El llop i les set cabretes
- La Ventafocs
- Bella dorment
- Els músics de Bremen
- La rateta que escombrava l'escaleta

La col·lecció de contes dels germans Grimm és la col·lecció de contes més cèlebre del món i, després de la Bíblia, el llibre més imprès arreu del món. Fins avui, s'ha traduït a més de 160 idiomes i dialectes, i des del 2005 forma part de l'herència documental de la Humanitat protegida per la UNESCO.

Per commemorar aquest bicentenari, el Goethe-Institut Barcelona organitza, en col·laboració amb el centre cívic Golferichs, el 2 de juny de 2012, de 11.30 a 20h, un dia de conte per a nens i grans a la casa Golferichs. 

La Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà també ho commemora amb un recull dels contes dels germans Grimm que tants i tants cops ens varen explicaren quan erem petits.