dimecres, 13 de juny del 2012

Espais escrits

Espais escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català és una associació privada sense ànim de lucre. 
Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, amb  l'objectiu d'articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat dels escriptors de la literatura catalana.
En els darrerers anys han sorgit diverses rutes literàries pels Països Catalans, algunes de les qual s'han quedat com a commemoració puntual d'una efemèride i altres s'han anat consolidant  com oferta cultural estable.
L'objectiu de la ruta literària és donar a conèixer el llegat de l'autor, posant en relació la literatura com aspectes bibliogràfics, llegir fragments de l'obra de l'autor  i els seu paisatge, tot visitant espai on va viure o que van inspirar la seva obra.

A Tortosa, amb Cristòfor Despuig Pinyol, es fa una passejada per Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, on tres interlocutors que passegen per Tortosa reflexionen sobre la realitat lingüística, social, política i eclesiàstica del Renaixement, amb 15 punts d'interès i una durada de 2-4 hores a peu. Visita guiada, concertació prèvia o segons calendari.

A Amposta, amb Sebastià Joan Arbó. L'home, la ribera, la paraula...segueix els espais on Arbó va passar la seva infantesa i joventut: la porta de la ribera dreta de l'Ebre, la seva gran inspiració.
Diferents llocs d'interès, durara una hora a peu o amb cotxe..Visita guiada, concertació prèvia o segons calendari.