dijous, 3 de juny del 2010

Els exalumnes de la Mercè celebraran el 5 de juny el 162è aniversari de l’escola

L’Associació d’Exalumnes de la Mercè de Tortosa celebrarà el proper 5 de juny el 162è aniversari de l’escola. L’emblemàtic col·legi tortosí es va fundar un 7 de juny i, arran de la gran trobada de 2008, el col·lectiu d’antics alumnes va decidir fer cada any un acte commemoratiu en una data propera a l’efemèride.

En aquesta ocasió, serà una conferència sobre les imatges que formen l’exposició fotogràfica “La Mercè. Una història en imatges”.
L’exposició va ser organitzada per l’Associació arran de la concessió a la Mercè de la Medalla d’Or de la Ciutat de Tortosa, el passat 20 de febrer. És un recull de 20 imatges, que retraten diferents aspectes de la història de l’escola, la més antiga de les quals data de l’any 1905. Les fotografies es van obtenir gràcies a
la col·laboració dels exalumnes i d’altres persones que han participat en el bloc http://exalumnes-lamerce-tortosa.blogspot.com/

Després d’una primera estada a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, l’exposició ha recalat durant unes setmanes a la Biblioteca de Roquetes “Mercè Lleixà”. L’etapa roquetenca de l’exposició acaba el 5 de juny i, coincidint amb l’aniversari de la Mercè, l’Associació ha organitzat una xerrada que explicarà les històries que hi ha darrera de les imatges exposades, incloses les anècdotes que amaguen i el periple que ha calgut fer per aconseguir-ne algunes.

La xerrada anirà a càrrec de l’exalumne Toni Gallardo i començarà a les 12 del migdia a la sala d’actes de la Biblioteca de Roquetes. L’acte és obert a tothom i, en acabar, se servirà un aperitiu, patrocinat pel Bar-Restaurant La Plaça, de Campredó. Les persones interessades a assistir i que tinguin fills petits, tenen
a la seva disposició les instal·lacions de la pròpia Biblioteca, que compta amb una sala infantil de lectura i jocs.

A partir del mateix 5 de juny, l’exposició podrà visitar-se, fins a les festes de la Cinta, a la cafeteria L’Estudi de Tortosa (Plaça dels Estudis 6), dins de l’horari d’obertura d’aquest establiment. Posteriorment, l’exposició farà un recorregut per altres espais de Tortosa.



Adjuntem la imatge més antiga de l’exposició, una foto de grup d’alumnes amb el seu professor, de l’any 1905, a l’històric edifici del carrer de la Mercè, avui Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Font: Comunicat de premsa, 27-5-2010, Toni Gallardo