dimecres, 16 de juny del 2010

Exposició de Mans Unides i AECID

Fins al 30 de juny a la l' Àrea Polivalent hi trobareu l'exposició "Mans Unides i AECID junts pel desenvolupament".
L'exposició consta de 16 panells informatius centrats en les tasques de cooperació i desenvolupament que es realitzen a Bolívia i Filipines.


Fruit d'un conveni de cooperació per al desenvolupament, durant 4 anys, Mans Unides i AECID, uneixen esforços per a teixir un entramat de desenvolupament sostenible en quatre països prioritaris en el marc de la cooperació espanyola. Un projecte confeccionat per enfortir les economies locals, deixar ben lligat el dret a l'educació, a la salut, i afavorir la construcció de la pau i la sostenibilitat mediambiental. 





Nota de premsa de Mans Unides: 
LA BIBLIOTECA MERCÈ LLEIXÀ DE ROQUETES ACULL L’EXPOSICIÓ “MANS UNIDES I AECID JUNTS PEL DESENVOLUPAMENT”

Mans Unides presenta aquesta exposició que, a través de 15 plafons, ofereix una mostra dels convenis de col.laboració que l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament té signats amb Mans Unides.

El primer projecte s’està portant a terme a Filipines i té com a objectiu millorar la qualitat de vida a Mindanao i Bicol, zones castigades per la pobresa extrema i la violencia generada pels conflictes interns. L’accés a l’aigua potable, el sanejament, el recolzament de la salut materna i reproductiva i l’accés als medicaments estan sent fonamentals per a la dignificació de la vida de gairebé 150.000 persones. Els principals beneficiaris són les dones, la població indígena i els sense terra.  A més, es potencia una producció sostenible ( pesca artesanal i agricultura orgánica)

El segon projecte es desenvolupa a Bolivia i pretén combatre la pobresa extrema de Chuqisaca i Potosí. En un context de població rural, 5.760 famílies tenen una gran dificultat per accedir a l’aigua potable i, per consegüent, es produeix una  profileració de malalties com la tuberculosi, la lepra o el Mal de Xangas. Aquest projecte facilita l’enfortiment de la producció agropecuària i la millora de la salut, alhora que incideix en l’educació dels xiquets i dels adults.

En moments en què podem caure en el desànim i el decencís , enmig d’una situació de crisi en ela nostra societat, aquesta exposició ens ajuda a veure més enllà i conèixer realitats tant o més difícils que les nostres i alhora ens pot obrir els ulls a l’esperança.

Mans Unides de la Diòcesi de Tortosa treballa des de fa 50 anys recolzant projectes
de desenvolupament als països del Sud per fer possible la gestió de la globalització amb justícia, equitat, solidaritat i respecte als drets humans. 
Agraïm l’acollida que l’exposició ha rebut per part de la Biblioteca de Roquetes i que pot servir per informar, motivar i implicar els ciutadans envers la  solidaritat.